Χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη 27.000 επιδοτούμενοι της Πρόνοιας στο Νομό Θεσσαλονίκης

Χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη 27.000 επιδοτούμενοι της Πρόνοιας στο Νομό Θεσσαλονίκης

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μάχη για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα και τη νοσηλεία τους δίνουν 27.000 περίπου επιδοτούμενοι της πρόνοιας στο νομό Θεσσαλονίκης. Οι δικαιούχοι βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της πρόνοιας, βρίσκονται σε ομηρία εδώ και ένα μήνα, καθώς τα παλιά βιβλιάρια που κατείχαν δεν ισχύουν, λόγω της αλλαγής του καθεστώτος που επέφερε το σχέδιο «Καλλικράτης». Καθημερινά 100 άτομα τουλάχιστον, περιμένουν σε ατέλειωτες ουρές για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη χορήγηση επιδόματος.

Η γραφειοκρατία για την ανανέωση των βιβλιαρίων και τη χορήγηση επιδομάτων, έχει ως αποτέλεσμα να μην ισχύει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εκδιώκονται από τα νοσοκομεία και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Μάλιστα τα άτομα αυτά χρήζουν επειγόντως νοσηλευτικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής, καθώς πάσχουν από πολλαπλές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού, αφού από τους 55 μόνιμους υπαλλήλους της Πρόνοιας, οι 25 μετατάχθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιδοτούμενοι της πρόνοιας στο Νομό Θεσσαλονίκης;